Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P62e39t92r 89H24u30b42í82k

27. 6. 2014 9:49

krásně napsané, přesně vyjadřuje to, co si i já myslím... Úplně jsem se otřásl hrůzou, když mi jedna Angličanka povídala, že v někde v UK nebude vánoční výzdoba, aby neurazili muslimy...ty muslimy, kteří jim podřezávají vojáky v přímém přenosu. 

A pokud islámské státy ječí o nerespektování svodob a nemožnosti staveb mešit v Evropě, ptám se - kolik bylo postaveno křesťanských kostelů za poslední třeba století v Saúdské Arábii? v Pákistánu?...Ano, to je ta tolerance a to je ten stejný přístup. Je, ale jen k vyznavačům islámu, ostatní jsou psi, které je potřeba v lepším poislamizovat,  a v ještě lepším vyhlušit a zabrat území....Ovšem politici v Evropě se jen třepou, aby nedejbože je nějaký pseudointelektuál nenazval islamofobem a on měl stopku v příštích volbách

0 0
možnosti
BL

Tedy chtěl jsem dopsat ...pokouší se vykreslit nizozemského režiséra Van Gogha, jako nesvéprávného poblouzněnce, který si svou smrt vyprovokoval sám.

Halík je odporný a falešný manipulátorRv

1 0
možnosti
KB

On nenávidí ateisty a brojí proti nim ze všech sil. Ale každá bába-jehovistka stojící před stanicí metra dokáže lépe argumentovat než on.

1 0
možnosti
BL

atd..

Čili Halík na jedné straně kritizuje policii ČR a de facto se zastává Tauhídu a na stranu druhou se pokouší ( nechutně, jelikož tento byl zavražděn právě muslimem) vykreslit nizozemského režiséra Van Gogha..

Je toto normální? Jak mohl takový člověk získat Templetonovu cenu? Ale vlastně v tomto světě nemá smysl divit se ničemu, octli jsme se v rukou šílenců..

zde ten odkaz na celý rozhovor: http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/jak-to-vidi-tomas-halik-201--684693

1 0
možnosti
KB

Templetonova cena je ale pro náboženské fanatiky a jiné třeštily. S inteligencí a humanitou  nemá nic společného.

0 0
možnosti
BL

vlastně na takové nenávistné karikování a provokování islámu, ten Theo van Gogh byl toho jasným příkladem a já mám dojem, že tito lidé, kteří sami jsou mravně často velmi rozvrácení, tak že v podstatě trošku závidějí tomu islámu, že to jsou lidé, kteří něčemu věří a mají nějakou jistotu. Takže já bych rozhodně nesázel na to provokování islámu, ale vědět o něm něco a být jeho partnerem a jeho partnerem těžko může být nějaký takový neurčitý ateismus. Já si myslím, že jeho partnerem může být vzdělané křesťanství, protože islám respektuje křesťany, on nerespektuje Západ, protože se domnívá, že Západ zradil své náboženství, že je duchovně vyprázdněný a tak dále. Což je do značné míry pravda. Není to tak jednoduché, jak to oni vidí, stejně jako my často máme ten jednoduchý obraz islámu, ale myslím si, že tady musí být partneři a že těmi partnery mohou být především vzdělaní křesťané. Já tady neustále na nejrůznějších místech světa opakuji to, že si myslím, že zejména katolická církev za určitých předpokladů může tady sehrát velmi důležitou pozitivní roli, protože na jedné straně může rozumět islámu a vede také už dialog s těmi islámskými teology a na druhé straně přece jenom nějak rozumí tomu sekulárnímu světu, který se vynořil z toho křesťanského prostředí a má s ním také mnohé společné hodnoty.

0 0
možnosti
KB

1/ Halík je náboženský fanatik mající na svědomí mnoho zla za posledních 20 let. Ale jedním z jeho největších hříchů je, že se neštítí v boji proti ateistům a  humanistům spojovat se i s muslimy.

2/ Proč vlastně tak odporná, středověká filosofie, jakou je islám, stále existuje a dokonce vzkvétá? Zase vícero příčin. Na území islámských států je obrovské bohatství ropy a vyspěké státy si nechtějí muslimy pohněvat kritikou lidských práv. Islám také přežíví díky soupeření USA versus SSSR respektive USA versus Rusko, kdy se obě strany snažily využít muslimy proti těm druhým.

2 0
možnosti
Foto

Mohl byste to obvinění vůči Halíkovi nějak rozvést, nejlépe nějakými racionálními argumenty, prosím? Zřejmě máte nějaké informace, které já ne.

0 0
možnosti
MP

DO kamene tesat do bronzu odlévat, do mědi vytepat a do zlata vyrýt.  A nebo napsat nap apír, nalepit na cihlu a omlátit ji o hlavu každému náboženskému pošoustovi

0 0
možnosti
BL

Karma!

Copak Halík, něco takového se od něj dalo čekat, vzhledem k jeho dřívějším postojům a výrokům. Ale co ten Chovanec?

Jak jsem již někde psal, možnosti jsou dvě ..Buďto o zásahu předem nevěděl, nebo hraje se svou výzvou polic.řediteli na vysvětlení akce korektní divadýlko? A oboje je tedy hodně zlé a staví bezpečnostní složky do velmi nedobrého světla. Proč mě to ale jen vůbec nepřekvapuje...

1 0
možnosti
VH

Skvělý článek. Islam je pro cely svet obrovske nebezpeci, ale tim nechci říct, že křesťanství je lepší. Vse je jen prostředek k vymývání mozku lidi. Urcite skupiny lidi z toho mají obrovsky profit.

1 0
možnosti
KB

Negativní vliv křesťanství je v Evropě dost potlačen (snad s výjimkou Polska a Irska). V USA je ale snad 90 procent křesťanů.

0 0
možnosti
SB

perfektníR^

Salám Šunka Tlačenka Prejt Alejkum

3 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3697x
Věřím ve svobodu a odpovědnost jednotlivce a co možná nejmenší stát. Dále věřím v sílu a nezastupitelnost racionálního úsudku a vědecké metody.